torsdag 26 september 2013

Happy Whales Jumpsuits

 

Efter en hel del funderande ( mest på nätterna!) på en skojig pyjamas/jumpsuit med mönstrat och randigt i kombination så har de här kommit till. Jag har ritat och sytt modellen med tryckknappar i grenen för att underlätta vid blöjbyte och en kuvert-öppning i halsen som går lätt över huvudet.

006

Bakstycket är helt i randigt med en rund lapp i rumpan av det fina mönstrade tyget Happy Whales. De här jumpsuitsen finns i båda färgerna i storlek 68 och 74 cl. Jag tar med dem till butiken i morgon :)

007

Jag testade mönstret på lite mindre storlekar först och med lite andra tyger. Dockan fick prova den minsta i storlek 56. Den är egentligen lite för stor för dockan så därför är inte överdelen med på bild :)

019

022

(Den svarta i storlek 62 är såld)

Jag har flera varianter tillklippta och jag har ritat mönster i storlek 56-62-68 och 74 cl så det kommer att dyka upp i andra ränder och skojiga mönster.

torsdag 19 september 2013

Scarf eller dregglis ?

 

……man måste ju inte dreggla för att ha en en sån här fin scarf  runt halsen, den är även mjuk och skön att i höstrusket :) Här har jag sytt några med fleece på baksidan, de står emot fukt från ovansidan och håller den lilla halsen varm. 

Funktion är viktig för mig när jag väljer vad och hur jag ska sy. Mina dregglisar har ingen skavande söm närmast halsen och knäpps med tryckknapp i bak. Genom att ha dubbla knappar på ovansidan och en på undersidan blir dregglisen reglerbar i två storlekar. Det övre tyget är lite större så att det bildas lite snygga veck när dregglisen sitter på. Jag syr både med fleece eller bomull på baksidan.

dregglis

Här är tre sockersöta rosa dregglisar och en fick till och med en fin spetskant. Alla är levererade till Hantverkarnas butik och det finns matchande mössor till de flesta dregglisarna.

 PicMonkey Collage

Det så roligt att så många köper och uppskattar mina barnkläder, ibland hinner jag inte blogga om kläderna innan de säljs i butiken. Det här med sömnaden har verkligen blivit en del av mitt liv och ideerna har inte sinat och intresset för mina alster bara ökar så därför har jag bestämt mig för att fortsätta verksamheten som företag. Sytt och Smått är nu mitt egna företags namn!! :) Det är en dröm jag har haft en lång tid som nu blir verklighet :) Det är mycket att ta reda på och göra i samband med företagstarten och jag studerar till undersköterska samtidigt så sytiden är knapp men jag försöker att fylla på vartefter i butiken. Jag tar inga beställningar men det är helt ok att komma med önskemål.

Kram på er alla fina kunder och andra som tror på mig!

söndag 8 september 2013

Mössdax

 

……………….i dubbel bemärkelse! Det börjar bli kyligt på mornar och kvällar trots att vi har sommarvärme om dagarna så en tunn dubbel mössa är bra att ha. Jag har sytt flera mössor i tyget “Var bor du lilla råtta?” och både sången och illustrationen på tyget är huur gulligt som helst! Tyget kommer från Liandlo .

Mössor

Det finns flera olika tyger o fler kommer vartefter jag hinner att sy.  De storlekar jag har valt att sy är 44-46, 46-48 och 50-52. Mössorna har är sydda i trikå med lycra så de är mycket stretchiga och sitter bra på huvudet. Mönstrat tyg på utsidan och enfärgat på insidan. Mössan har en söm mitt i bak så mönstret följer med runt huvudet.

Har du önskemål om annan storlek /tyg så går det att ordna.

Inläggen här duggar inte tätt precis och så kommer det nog att vara ett tag framöver, men jag fyller på med nya alster hela tiden i Hantverkarnas Butik i Norrtälje. Välkommen in eller maila mig om du har frågor eller önskemål.