måndag 15 oktober 2012

Nostalgi ……

 

016

Jag var en riktig dockmamma när jag var liten. Jag önskade mig allt som hörde till riktiga bebisar till mina dockor. Jag hade nog det mesta också tror jag. Den här väl lästa mönsterboken hade stor betydelse för mina önskningar. Den fick mig också intresserad av hur man kan göra själv för att få de rätta kläderna till dockan. Jag hade tur som hade en mormor som var en fena på att virka och mamma och systrar som kunde sy så att mina dockor blev väl klädda :) Boken är från 1968.

005006

Hur som helst så sydde jag ju små tomtedräkter för ett par veckor sedan. Den minsta dräkten fick bli min provdockas. Den har jag tänkt att den ska bli skylt ex men jag upptäckte att spetsstrumbyxorna som dockan har på sig var både solkiga och och trasiga och det duger ju inte. (Spetsstrumbyxorna är för övrig över 40 år gamla, alltså mina dockors, så det är inte så konstigt) Dockan behövde något rejält på fötterna!

Jag stickar ett par raggsockor, tänkte jag. Jag har inte stickat något på sisådär 15 år så det gällde att hitta stickor. Lyckades skrapa ihop strumpstickor ( i lite olika tjocklek) och garn hade jag över efter tofsarna till tomteluvorna. Letade rätt på den här boken för i den visste jag att det fanns en jättesöt modell på sockor. Jag har stickat mycket men aldrig lyckats med sockor med häl och det visade sig att jag inte kunde nu heller :) Första sockan rev jag upp två gånger sen fick jag till en som kanske liknade en socka men inte alls enligt bild :) Skam den som ger sig, jag började på en ny igår och läste HELA beskrivningen och jag lyckades!!

001

Jag är riktigt stolt över den högra, den till vänster ska jag repa upp och sticka om och nu gäller det bara att få till en till lika socka så att Nisse har ordentligt på fötterna :)

Tomte Nisse ska få en lite större kompis för jag väntar på en docka som jag har köpt på Tradera och som kan ha lite större babykläder. Perfekt att ha som provdocka när man gör nya modeller och mönster:)

1 kommentar:

  1. vad gulligt! jag tycker jag känner igen den där boken, tror min mamma hade den när jag var liten.. blir nostalgisk jag med :)

    SvaraRadera