lördag 16 februari 2013

Lördagspyssel

 

Medan Sy-festivalen på Älvsjömässan pågår för fullt så klipper jag till små kläder av tyger som jag köpte på förra festivalen. Jag skulle ju väldigt gärna ha åkt men tyghyllan behöver verkligen inte fyllas på! Lite nytt har jag skickat efter så det är inte så synd om mig alls ;)

Jag tycker det är skönt att ha lite tillklippta plagg för det tar en himla tid och tar mycket plats när man klipper. Sen syr man  det som man känner för och som passar tråd färgen i maskinerna. Inbillar mig att det spar tid men jag vet inte så noga………..;)

010

För att hålla reda på vilken storlek jag har klippt till så passar jag på att märka bakstyckena med mina hemma gjorda storleks/tvåttrådslappar.

011

Dom blir lite personliga och är billiga och lätta att göra: Tunt bomullsband (Falks tror jag) och en textilpenna med fin udd. Klipp till och vik den dubbel och sen skriver jag storlek på ena sidan och ritar en balja med 40 på baksidan. Det finns färdiga att köpa men syr man i många storlekar och olika kvaliteter så är det svårt att ha rätt lappar hemma. Och dyrt!

Ha forstsatt trevlig helg och ett stort GRATTIS till min fina son Jakob som fyller hela 24 år idag! :)

 

2 kommentarer:

 1. Jasså, det finns fler än jag som inte behöver åka på syfestival! Jag kämpar på med att försöka minska mitt tyglager! Bra idé det där med att klippa många plagg i taget. Jag brukar klippa några samtidigt, men skall kanske ta och klippa ännu flera.
  De där storleks/tvättrådslapparna skulle jag vilja ta efter! Det är väl ok? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du också för mycket tyg?Förstår inte hur det har gått till att det är så trångt i tyghyllan ;)Och det är klart att det är ok med lapparna!

   Radera