söndag 26 maj 2013

Vit solhatt o Mamma

För länge sedan så fick jag en liten bit vit brodyr av min mamma, jag tror att hon hade tänkt att sy något till mina flickor när de var små men som inte blev av. När jag fick frågan om jag ville sy en vit solhatt till en liten tjej så visste jag att jag skulle sy den av brodyren. I kanten på brättet sydde jag in ett sicksackband som blev en söt dekoration. Det kändes så bra att äntligen få använda just det här tyget till just den här lilla tjejen vars mamma är ett stort stöd för oss i omvårdnaden av min mamma som har Alzheimers. I dag tänker jag särskilt på min mamma eftersom det är mors dag och tänker på hur skönt det är att jag har accepterat att det nu är vi anhöriga som får bära alla minnen åt mamma och att vi nu får ta hand om henne såsom hon alltid har tagit hand om oss. <3

005

Hatten är sydd i vit brodyr och fodrad med vitt bomullstyg. Knytband under hakan och sicksackband i kanten på brättet. Mönster från Ottobre.

004

Ha det bra på Mors dag alla mammor för det ska jag ha :)

6 kommentarer:

 1. O, så fin! Jag blir liksom aldrig färdig till att sy solhattar, trots att jag har flera modeller i huvudet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :) jag är lika, medan jag syr en modell så ploppar nya ideer upp. Denna med sicksackband har jag haft i huvet länge. Solhattar tar tid men det är så värt det när de blir klara, och uppskattade!

   Radera
 2. Åh, så fin! I vilket nummer av Ottobre hittade du detta mönstret?

  SvaraRadera
 3. Tack så mycket! :) Mönstret finns att ladda ner gratis på hemsidan klicka på Ottobre-länken i mitt inlägg så kommer du rätt.

  SvaraRadera