lördag 2 mars 2013

Äntligen ett syrum!


Efter att ha huserat i halva vardagsrummet med alla sygrejor och maskiner i över ett år har ett rum blivit ledigt till mig. Egentligen hade jag det rummet från början men någon behövde det att bo i och då fick det bli så. Nu har “någon” flyttat ut och då fick jag tillbaka mitt rum :) Innan jag började att skapa mina alster passade jag på att ta lite bilder för jag vet att den här ordningen inte kommer att vara länge!

syrum
Möblerna jag har i syrummet har jag skaffat mig undan för undan. Jag insåg att jag är så tacksam för att vi har IKEA för allt jag har i syrummet i möbel och hyllväg är från den “lilla” butiken!
 • Hyllan på väggen (längst upp t v)är mitt senaste köp med två hyllplan och kroklist. Bra till måttband och saxar mm.
 • Symaskinsbänken är 2m långt och rymmer de tre maskinerna som jag har. Extralamporna på bänken skulle jag inte klara mig utan! De är böjbara och jag kan rikta ljuset precis där det behövs när jag syr(eller sprättar)!
 • Hurtsen “Alex” tror jag den heter är mitt bästa köp! Den slukar allt och är lätt att hålla ordning i. Den har hjul och går att rulla in under bänken . Lådorna är ganska grunda och för att hålla trådrullarna på plats så sparade vi pasta och skinkförpackningar som jag fick plats med på höjden. Skärmattan får precis plats på ovansidan så den ligger alltid där tillsammans med linjalen.
 • Hyllorna på andra sidan rummet sitter på skenor och det är lätt att flytta hyllorna efter behov. På hyllan längst ner satte jag en “hängare” för galgar. På hyllorna har jag plastlådor med lock för småbitar av tyg till lapptäcken.
 • Det stora skåpet är ett skåp som jag har haft i många år och jag tycker så mycket om det! Jag fick (efter en hel del omvikning) plats med alla mina tyger. Blixtlåsen fick små krokar att hänga på, på insidan av dörren. Ovanpå skåpet står den gamla tvättkorgen som jag använder när jag fotograferar babylapptäcken. Där får jag plats med kviltvadd och annat skrymmande.
 • Jag har två långa skarvdosor till alla kontakter en till var sida av rummet. Skarvdosorna har en knapp så man stänger av all ström till maskiner, lampor och strykjärn. Jättebekvämt och ingen risk att glömma strykjärnet i.
Rummet är inte stort men jag är så nöjd och glad för mitt fina syrum. Jag har ett klippbord också som inte kom med på bild men det kommer inte från IKEA utan är arvegods från 1800-talet med svarvade fina ben och förlängningsskivor. Där ska klippas till en massa fina saker framöver.
Det här var lite tips och inspiration från mig, klockan är mycket och nu är det godnatt och sovgott :)

3 kommentarer:

 1. Så snyggt! Lite av din ordning skulle jag behöva. Jag har (nästan) ett eget rum för sysaker, det finns bara ett datorbord med stationär dator i ena sidan. Men det är fullständig kaos i detta rum, vet inte hur jag skall reda ut det.... ;) Det är nog en veckas heltidsarbete och det tycker jag är tråkigt, jag vill hellre sy eller rida! Ha,ha,ha, ja sån är jag. Jag stänger dörren och låter inte någon titta in! Men vad avis jag blir på din ordning.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha Annika du tror väl inte att det alltid ser ut så ! Ett projekt och vips så ser det ut som en orkan har gått fram. Men visst är det skönt att ha lite ordning emellanåt.Receptet är nog att flytta syrummet med jämna mellanrum och rensa samtidigt!

   Radera
 2. Åh vad fint du har fått det! Jag älskar din lösning för trådrullar och sybehör. Den kommer jag att planka!

  SvaraRadera