onsdag 20 mars 2013

Återbruk till dockan


Min “skyltdocka” som sitter i butiken behöver nya “underkläder”. Dockan har tygkropp som skulle synas om jag vill sätta på en klänning. Det gör väl inget kan man tycka men grejen e den att om någon vill köpa kläderna så måste dockan kläs av och då skulle mitt hemska kirurgiska ingrepp på dockan avslöjas. Jag klippte nämligen tygkroppen mitt itu och förlängde dockan några cm för att babykläderna skulle passa bättre. Det var lite bökigt att sy ihop kroppen igen så det är ingen finsömnad precis! :)  Så därför behövs ett neutralt underställ som passar till det mesta och som alltid får sitta på under finkläderna så att säga.

010

Ett avlagt linne i ribbad bomull fick bli sparkbyxa. Fållen på linnet använde jag upptill i midjan och trädde i resår innan jag sydde grensömmen, sen sydde jag fast resåren samtidigt som grensömmen.
Bakstycket på ett annat linne i vanlig singeljersey fick bli tröja. Här använde jag fållen på linnet till fåll på tröjan och i ärmsluten gjorde jag en vad jag kallar för “kinafåll”. Man viker fållen så att man kan fålla med overlocken. Det ser ut som man har sytt på en kant men i själva verket är det sytt i ett stycke. Snabbt och enkelt. Halskanten är det enda som är nytt på de här kläderna. Nästan gratis! :)

003
 
 
857798_482879108439391_1782929626_o
I morgon får dockan prova sina “nya” underkläder.

3 kommentarer:

  1. Där ser man vad du utsätter min lilla chou chou-docka för, stackars liten ;)

    SvaraRadera
  2. Nej nej nej Alice det är inte chou-chou som jag har delat på! Det är en annan docka som är större! En nyinköpt som vi inte har så mycket känslor för! ;) Jag lovar att jag tar hand om din chou-chou, gumman!
    <3/Mamma

    SvaraRadera