lördag 27 juli 2013

Fin främmande med läckage och hur man syr ett skvättskydd

 

Det här är Batman, han är på besök hos “mormor” (= mig). Hans matte ligger i hårdträning inför körkorts uppkörning nästa vecka och vi håller tummar och tår för att det ska gå bra! :)

011

Det är en go och fin liten Chihuahua men han kan inte hålla tätt utan vill gärna skvätta runt på möbler och mattor! Vi har löst det problemet med sk skvättskydd eller en blöja för hundar. De finns att köpa men jag har sytt några som funkar lika bra som köptans.

004

Så här gjorde jag:

001

Först ritade jag ett mönster i lite grova mått ( varje ruta på mönsterdelen är 2cm). Sen klippte jag ut ett lager av fleece ett av vävd bomull ( för stadga) och ett lager av sweatshirttyg med flossad baksida.

002

Overlockade ihop alla lagren och justerade och provade vartefter så att skyddet passade till lilla Batman. Sen sydde jag på dubbla kardborrband så att skyddet sitter kvar ordentligt. Han är listig lilla Batman och vet att om man kryper under soffan och gnider runt lite så kan kardborrbanden gå upp, men inte om man syr dubbla rader! Fleecen sitter på insidan närmast vovven och vi lägger i en dambinda för extra säkerhets skull.

Lätt som en plätt men ingen finsömnad precis! :) Det bästa av allt är: Inget kiss inomhus!

3 kommentarer: