lördag 23 mars 2013

Mixat och matchat

Jag har ägnat senaste dagarna åt att sy redan tillklippta plagg. Oj vad fort det går när det bara är att sätta igång . Tillklippning tar alltid längre tid än man tror, och när man äntligen är klar så kanske inte orken finns att börja trä om maskinerna och välja och skära till kantband osv.  

Flera har frågat efter byxor som matchar tröjor och bodysar och nu hade jag en bit limegrön velour och lite randigt som passar tunikorna i sagoskogstyget, så det blev lite benkläder också.

Mixa och matcha

Draktyget från Znok i blått med limefärgade drakar har jag sytt mössor i tidigare och passade på att köpa mer på tyg på syfestivalen i höstas. En härlig kvalitet att arbeta med, mjuk men ändå stadig. Body i storlek 74/80 och tröja i 80/86.

Det nya tyget “Haren och sköldpaddan” från Liandlo var jag lite tveksam till innan jag sytt något men nu är det en riktig favorit! Det blev så fint med sina mjuka färger och med ljusturkosa kanter.

003

Body i storlek 74/80 och tröjan i storlek 80/86

Muddbyxorna i velour är i storlek 80/86 och 68/74

Randiga leggings i storlek 74/80 och 92/98 (passar till de här tunikorna)

Jag har uppdaterat sidfliken “Tyger” med lite nya tyger. Tre av tygerna är från Arvid& Olof, design fån västkusten. Lite lugnare i färgerna och jättefina illustationer av traktorer i två olika tryck . “Vårbruk” och“Traktorparad” och marint motiv med ankare och fyrar som heter “Västkust”. De passar lika bra här på Östkusten tycker jag! :)

Arvid&olof

Tröjor,bodysar och tunikor finns hos Hantverkarnas butik och Shop Sytt & Smått . Muddbyxor och leggings kommer snart dit :)

1 kommentar: