söndag 3 juli 2011

Rosa baby overall / onepieceVi har fått så många förfrågningar om vi kan sy små “one piece” overaller så jag och Alice (dotter) har tänkt att vi ska sy några tillsammans. Jag beställde tyg i lite olika färger och mönster från S&S och här är den första.Jag tycker att det är så roligt att Alice är intresserad och vill lära sig mer och sen har vi riktig kvalitetstid tillsammans vilket är jättemysigt!


004
Riktigt varmt var det när vi satt “på kammarn” och sydde men det gör inget när skaparlusten sätter in!

009
Jag ändrade mönstret en del , sydde i blixtlås istället för knappar och eftersom det är en riktigt liten en som ha den här ville jag inte ha blixtlåset gå upp i luvan som det är på stora one piece så syddes en kant runt luvan istället. Det blev en bra gömma till blixlås ändarna.
En infodring och foder till luvan klipptes till i vitt och syddes i.
Vi lade till fickor som kantades med mudd.
Vi satte muddar på ärmar och ben istället för bara resår och gjorde dom extra långa så att de kan vikas ner efter behov och längd.
011
Storleken är 6 månader + muddar , uppskattar att den är 74-80 cl.

4 kommentarer:

 1. Hej!
  Wow vilken snygg! Jag har just blivit gudmor och skulle vilja försöka mig på något liknande. Har inte sååå mycket sy-erfarenhet och tänkte därför höra om man kunde få mönster och lite tips=)
  Den var verkligen kanon fin!
  Tack på förhand/Linnea (Liinnea_@hotmail.com)

  SvaraRadera
 2. Så fin
  Vilket mönster använde ni skulle som Linnea behöva lite hjälp
  Tack
  Ingbritt.Andersson@aries.vokby.se

  SvaraRadera
 3. Hej! Mönstret är Stoff och Stil baby overall.
  Ändrade en del. Vi använde hela längden på armar och ben enl mönster och lade till muddar.Blixtlås 35 cm ist för knappslå. Fickor med mudd-kant.Fodrade luvan och sydde ihop fodret med infodringen till blixtlåset.
  Mycket pilleri med blixtlås och luvkant(en remsa an mudden) men det gick till slut.Det blir ju mycket snyggare än när man ser sömmarna på insidan.Hoppas detta var till någon hjälp.
  Catarina

  SvaraRadera
 4. Jättefin one piece! Precis en sån som jag vill sy till min son. Kommer köpa grundmönstret från S&S och så hoppas jag på att kunna få till det lika fint som du har.

  Tack för inspirationen!

  SvaraRadera