lördag 6 april 2013

Jag kunde inte motstå längre….

Mitt textila skapande började i  12-års åldern då jag och min bästis Madde lärde oss att sticka. Vi köpte Fuga-garn på ICA och stickade i alla färger som fanns att tillgå! Vill minnas att de kostade 2.90 nystanet. Babytröjor som nog inte riktigt var proportionerliga för bebisar skapades. Schalar med olika randingar påbörjades ;), långa tofsar till vantarna och toppluvan tillverkades i olika färger ( gärna i något hockeylags färger) Hon var Brynäs ,jag var Leksand :) Tänk att det liksom sitter i  det där med Leksand … :)

För en tid sen så hittade jag en blogg om patchwork och croche (visst låter det fint! Croche( = virkning). I bloggen finns en massa fina , färgglada, romantiska virkningar, ofta  är det mormorsrutor i olika designs. Bloggen heter My Rose Valley Skandinavian Homespun, kika in och inspireras! Det gjorde jag!

041

Här ska virkas! Mormorsrutor ska det bli! :) Garnet jag har köpt heter Tilda från Svarta fåret Köpt hos Ra trikå Det är så härliga färger. Varma och mjuka och bra pris även om det skiljer en hel del från Fuga garn för 2.90! ;)

Andra inspirationsbloggar om virkning som jag följer är Virka liten kaka ock I min kakburk. Helt fantastiska unga tjejer som virkar allt mellan himmel och jord! Kika in där också!

2 kommentarer:

 1. Hej Catarina
  Tack för ditt söta emejl. Vilka härliga kreationer du gör. Dina babykläder är ju helt underbara. Det får mig att önksa att jag kunde börja om att skaffa barn bara för att få inhandla söta bodys med drakar eller sköldpaddor på. Sött! Nog är vi lite i stil med varandra, helt klart. Dina lapptäcken är så fina. Såg att du säljer i en fysisk butik i Norrtälje också. Vi har sommarställe på Väddö och besöker Norrtälje flitigt och jag vet precis vilken butik det är. Kanske att vi kan sammanstråla i sommar på en kaffe? Vill också påpeka att det är härligt att se att du TAR BETALT! Blir så trött på folk som skapar så fint och säljer för struntsummor. Om folk inte vill betala för hantverk kan dom ju alltid gå till en stor kommersiell kedja och köpa sånt som alla andra har... Good for you! Nu är jag inspirerad att skapa ett gäng nya bebisfiltar till min Etsy shop och till min kompis lilla butik här i Schweiz. Och ja just det, Tilda garn. Ljuvliga färger du valt. Kan inte få nog av Tilda för tillfället. Det blir säkert kalasfint! Laddar upp dig på min BlogLovin så jag kan följa vad som händer här i din värld. Jag kommer tillbaka. Tack för att du länkat.
  Kram
  Annette
  My Rose Valley

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Annette, jag blir rent av lite generad :)
   Tänk att världen inte är så stor ändå och att du känner till Hantverkarnas butik här i stan, en fika på Tösses bageri ( nästan granne med butiken) skulle vara trevligt! Mitt val av Tilda och färger är helt och hållet din förtjänst!
   Kram
   Catarina

   Radera