måndag 22 april 2013

Anna-Greta

Flera gånger har jag börjat rita mönster på en riktigt flickig klänning , jag ville göra en sån där riktig liten sockersöt klänning men ändå användbar och mjuk och skön. Jag hade modellen i bakhuvudet när jag köpte den rutiga bomullsjerseyn i rosa och turkost från Liandlo. Att det har tagit emot är just att det skulle rynkas och fållas och “krånglas” med en hel del omställningar av symaskinerna. Nu är jag riktigt glad att jag tog mig den tiden och att jag lagt ner lite extra arbete och samtidigt fått lärt mig mera inställningar och tekniker, för det är svårare att sy i stetchiga tyger än stumma tyger. Men jag fick till det tillslut och eftersom det är inne att kalla olika modeller av kläder vid namn så bestämde jag att den här klänningsmodellen får heta Anna-Greta, jag tycker det passar på en lite gammaldags klassisk flickklänningsmodell. Så här är mina Anna-Gretor! :)

 

001

Anna-Greta

De två översta är i storlek 56/62 och har rutig halskant och rosett i fram.

De två i mitten är i storlek 74/80, den rosa med bomullsspets och den turkosa har rosett, båda har vit halskant.

De två nedersta är i storlek 86/92, den turkosa med spets och den rosa med rosett och båda med vit halskant. De skulle  kanske ha varit en aning längre men man kan ju lägga till en underklänning som sticker fram under kjolen om så skulle vara fallet.

Ingen klänning är lika men har samma modell, alla har två tryckknappar i bak och resår av resårtråd i ärmarna. De är fållade med rullfåll med overlocksöm. De passar både till fest och till vardags för att de är av lättskött mjuk trikå.

2 kommentarer: