söndag 6 november 2011

Äntligen ett lapptäcke!

 

Jag fick en beställning på en lappfilt som skulle vara en doppresent och det kändes som evigheter sen jag sydde ett lapptäcke. Egentligen var det i augusti så det va inte så längesen. Det var i alla fall jätte kul att lappa igen och genast så började ny kombinationer av lappar och färger att ta form i mitt huvud. Men det får vänta lite för jag har flera beställningar på kläder som står på tur.

002

Jag gjorde en riktig tabbe när jag gjorde det här täcket, eller egentligen två, och det blev också det som gjorde täcket lite speciellt och lite roligt.

Beställaren ville ha båda elefant tygerna med, både vita och svarta, men jag hade bara tyg till fyra lappar med svarta elefanter. Jag skar till dom först och fortsatte med ett annat tyg. Jag märkte att jag kniven skar i något mera och tittade under tyget. Jo då ! Jag hade skurit sönder de fyra ynka lapparna med svarta elefanter!

Jag skar ner lapparna till små fyrkanter och gjorde små ramar runt så de fick rätt storlek och täcket blev bara finare tycker jag.

 

006

Den andra “tabben” var att tre lappar med vita elefanter inte ville sitta åt samma håll som de andra men jag lät dom sitta för det såg ju inte fel ut eftersom tyget med hjärtan också är vända åt olika håll. Täcket fick en baksida av fin röd polarfleece från Stoff & Stil och en röd kant.

009

Hoppas att den lilla mottagaren också tycker om lapp-filten och att allt gick bra idag på självaste dopdagen!

1 kommentar:

  1. Lilla tjejen som fick det i dop present älskar det verkligen och hennes mamma med, det är hur fint som hällst !

    SvaraRadera